Missen en vieringen

Zondag: missen om 9 u, 11 u (gezongen)

Woensdag en donderdag: mis om 17.15 u.

HIER, vind alle vieringen van de maand

De eerste zondag van de maand wordt de mis van 11 u voorgegaan in het Nederlands en in het Frans en opgedragen voor alle levende en overleden militairen en hun families evenals voor de levende en overledene weldoeners van het Bisdom bij de Krijgsmacht. Gewoonlijk zingt het gregoriaans koor ‘Saint Irénée’ gedurende deze mis.

Gewoonlijk wordt de 11 u mis van de derde zondag van de maand opgeluisterd door een muzikaal ensemble.

Het sacrament van de verzoening (biecht) kan ontvangen worden voor en na de zondagsmis van 11 u of op afspraak met de Pastoor (E.H. Robrecht Boone).

De aanvragen voor huwelijks- en doopvieringen worden ingediend bij de Pastoor (E.H. Robrecht Boone):
voor doopvieringen, huwelijken en uitvaarten richt men zich tot de Pastoor (02.502.18.25) of bij afwezigheid (02.511.78.36) :

• voor huwelijken : minstens zes maanden op voorhand
  • voor doopvieringen : zes weken op voorhand

Doopsels

werden opgenomen in onze gemeenschap :

• Giulia Correnti, dochter van Davide en  Sabrina Vitello (14 april)
  • Rose Wittouck, dochter van Amaury en Louise Dalle (27 april)

Huwelijk

bereiden zich voor op een christelijk huwelijk :

• Antonio Volpe (Anderlecht) en Irène Martorana (Sint-Pieters-Leeuw)

Wij heten u hartelijk welkom op onze website

en geven u graag een overzicht van de opdracht van de

Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk

in Brussel.

De historische Sint-Jacobkerk is op federaal vlak een belangrijke cultusplaats voor de katholieke eredienst. Ze is zowel de kerk van de Koninklijke parochie als de kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht.

Historisch is deze kerk een symbool van eenheid voor ons land. Ze staat op de Kunstberg in de onmiddellijke buurt van grote staatsinstellingen (het Grondwettelijk Hof, het Rekenhof en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België). Ze is tot op vandaag een plaats voor bezinning en gebed.

Koninklijke Parochie

Kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht

Koninklijke Parochie

Kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht

Wij heten u hartelijk welkom op onze website

en geven u graag een overzicht van de opdracht van de

Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk

in Brussel.

Missen en vieringen

Zondag: missen om 9 u, 11 u (gezongen)

Woensdag en donderdag: mis om 17.15 u.

HIER, vind alle vieringen van de maand

• voor huwelijken : minstens zes maanden op voorhand
  • voor doopvieringen : zes weken op voorhand

Doopsels