Koninklijke Parochie – Kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht

Wij heten u hartelijk welkom op onze website

en geven u graag een overzicht van de opdracht van de

Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk

in Brussel.

De historische Sint-Jacobskerk is op federaal vlak een belangrijke cultusplaats voor de katholieke eredienst. Ze is zowel de kerk van de Koninklijke parochie als de kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht.

Historisch is deze kerk een symbool van eenheid voor ons land. Ze staat op de Kunstberg in de onmiddellijke buurt van grote staatsinstellingen (het Grondwettelijk Hof, het Rekenhof en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België). Ze is tot op vandaag een plaats voor bezinning en gebed.

Mevrouw, Mijnheer,
Beste parochiaan,
Vanaf 12 december 2020, mogen we terug de eucharistie vieren. Dit kan met respect voor de opgelegde sanitaire maatregelen en met niet meer dan vijftien personen per viering.
Het lijkt me onmogelijk, voor de Sint-Jacobskerk, geloofwaardige selectiecriteria te vinden om het aantal deelnemende gelovigen te beperken tot vijftien personen.
Gezien de ernstige sanitaire situatie nodig ik u uit om te bidden bij u thuis en eventueel een radio-mis te beluisteren of een televisie-mis te volgen.
Indien, de komende dagen, de Belgische regering meer “openheid” creëert, zullen we ons, in de mate van het mogelijke, aanpassen.
Elke wijziging zal gepubliceerd worden op : www.army-chaplaincy.be en op deze website
(in FR en NL)
Ik wens u veel moed toe.
Meer dan ooit van harte en in gebed met u verbonden, uitziend naar het mooie paasfeest.

Robrecht Boone, pastoor

Om sanitaire redenen en in een geest van solidariteit blijft de Sint-Jacob-op-Koudenbergkerk, tot nader order, gesloten. Dit moet ons niet beletten om voor elkaar te bidden.

Mevrouw, Mijnheer,
Beste parochiaan,
(in FR en NL)
Ik wens u veel moed toe.

Robrecht Boone, pastoor

Dit moet ons niet beletten om voor elkaar te bidden.

Kalender van de vieringen

Vind alle vieringen van de maand HIER

Meerstemmige missen 2019

Plechtige mis om 11 uur