Wij heten u hartelijk welkom op onze website

en geven u graag een overzicht van de opdracht van de Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk in Brussel.

De historische Sint-Jacobkerk is op federaal vlak een belangrijke cultusplaats voor de katholieke eredienst. Ze is zowel de kerk van de Koninklijke parochie als de kathedraal van het Bisdom bij de Krijgsmacht.

Historisch is deze kerk een symbool van eenheid voor ons land. Ze staat op de Kunstberg in de onmiddellijke buurt van grote staatsinstellingen (het Grondwettelijk Hof, het Rekenhof en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België). Ze is tot op vandaag een plaats voor bezinning en gebed.

De Prelatuur van het Heilig Kruis (Opus Dei) oefent vandaag een bijkomende pastorale activiteit uit in deze kerk.